Huisstijl Ordès

Profiel: Jonge zelfstandig ondernemer die administraties, jaarrekeningen, fiscale aangiftes en advisering verzorgt. Eerste schetsen:

Huisstijl Ordès

Een detail van een bankbiljet, een transparant euroteken, de dubbele kolom van de bedrijfsbalans en een monogram.

De balans-schets wordt het uitgangspunt. Maar bij een bedrijfsadministratie gaat het om twee dubbele kolommen: één voor je bezittingen/schulden (balans), en één voor je inkomsten/uitgaven (winst- en verliesrekening). Hiermee schets ik verder:

Huisstijl Ordès

De symmetrische kolommen in V-vorm geven een mooi ruimtelijk effect. Ik doe de volgende voorstellen:

Huisstijl Ordès

Een chic ontwerp en een meer eigentijds ontwerp. In deze fase verandert de bedrijfsnaam in Ordés:

Huisstijl Ordès

Het eigentijdse voorstel werk ik verder uit. De klant zoekt naar een meer kloppende betekenis van het logo. De kolommen zijn namelijk nooit zo gelijkmatig gevuld als in het beeld dat er nu ligt. We komen uit op een kubus met twee dubbele kolommen. Kolommen die steeds anders gevuld zijn. Op de achterzijde van onderstaand visitekaartje zie je een verzameling kubussen: een verzameling ondernemingen. Hoewel Ordés een verzonnen naam is, verandert het streepje op de “e” van richting. Om klankverwarring te voorkomen. Dit is het uiteindelijke ontwerp (klik op de afbeelding voor een vergroting):

Huisstijl Ordès

En het is pas echt als je dit ontvangt:

Huisstijl Ordès

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top