Sketchup

Terwijl ik denk Google got me again, klik ik op Download Here. Want ik WIL dat programma. Het is gratis. Met SketchUp kan je ruimtelijk tekenen. Het Sydney Opera House bijvoorbeeld.

Opera House Sketchup

Een SketchUp-starter geef ik graag het volgende mee: Vergeet-het-operahuis! Denk in plaats daarvan bijvoorbeeld aan: Een-houten-krat. Of aan: Een-blok-waar-dan-een-staaf-uit-komt. Dat zijn ook mooie objecten. Mijn SketchUp-doel:

schets_grootnieuw

En na twee dagen (!):

sketchup_allemaal

Twee dagen voor een berg bruine blokken. Maar echt: er zijn voordelen. Je schetst in werkelijke verhoudingen. Tenminste, zodra je door hebt hoe dat zit. Als je in werkelijke verhoudingen tekent, zie je hoe vol je kamer komt te staan. Je kan objecten draaien en inzoomen. En daar een afbeelding van maken:

sketchup_plank_groot

Mijn ervaring met jezelf een nieuw computerprogramma aanleren is dat het eerst langzaam gaat. Dan maak je een sprong. En daar blijf je hangen. Alleen die-hards en professionals leren de rest. Ik zit nu op die sprong te wachten. Afbeeldingen op internet maken me wel enthousiast. Met een plugin van Bunkspeed voeg je aan een SketchUp afbeelding realistische belichting en textuur toe:


Op SketchUcation vind je talloze voorbeelden en (video)tutorials.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top