Huisstijl daylighting

Daniel Rybakken werkt met licht. Zo experimenteert hij met kunstlicht dat aanvoelt als daglicht.

daniel omweg
Bron: Jyllands-Posten 21-10-2012.

Dit werk zag ik toen ik inspiratie opdeed voor een klant die verlichtingskundige is. Hij werkt sinds kort voor zichzelf en vroeg me een beeldmerk te ontwerpen. Het onderzoek vooraf om tot een beeld te komen is een favoriet onderdeel van mijn werk. Je verplaatst je tijdelijk in een werkveld dat je vreemd is terwijl de ander er een groot deel van zijn of haar leven in doorbrengt. Zo ontdek je dat achter elk beroep een fascinerende wereld eigen helden, jargon, dilemma’s en schoonheid schuilt. Als ik bezig ben een mapje inspiratie op mijn computer te vullen, prijs ik me gelukkig dat ik zzp’er ben. Dat ik voor dit onderdeel tijd kan nemen. Bedrijfsmatig noemen ze het “ondeclarabele uren” maar het zijn de uren die het werk inspirerend en leuk maken. En daarom even belangrijk voor me zijn als het ontwerpen zelf.

inspiratie

Zie je dat kleine gele plaatje? Dat is een prachtig schilderij van Nathan Abels uit 2012 en heet Somewhere when your heart glowed the hope. Vergelijk ik dit met zijn andere werk dan hoop ik dat hij in de toekomst, in plaats van figuratief, veel meer abstract werk zal maken.

Nathan Abels

Naast googlelen experimenteerde ik met licht op papier.

licht op papier

Daarna maakte ik losse schetsen, ook bedoeld om de voor de hand liggende ideëen uit je hoofd te krijgen.

schets05

In de volgende stap veranderen schetsen in ontwerpvoorstellen:

schets04

Vanaf dat moment denkt de klant mee. We zijn hierop uitgekomen:

kaartje

Ik maakte ook het briefpapiersjabloon en een digitale, op alle devices meeschalende vistitekaart op het web, www.daylighting.nl.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top