Handleiding voor de jeugdzorg

handleidingtweet

Deze Tweet snijdt nog steeds hout. In november en december werkte Abe aan bovenstaande handleiding voor de jeugdzorg. Ik wilde er graag de Officina voor gebruiken: Een lettertype dat al lang op mijn verlanglijst stond. En illegaal op mijn PC (van die CD die iedereen van de academie kopieerde).

Zo’n concrete ontwerpopdracht is de beste aanleiding voor een investering: Dankzij Abe’s inkomsten heb ik hem nu, legaal, de Officina! Die prachtige letter van Erik Spiekermann. Met Erik fietste ik ooit door Berlijn. Tijdens de lunch zat ik naast hem aan een krappe picknicktafel. Daarna gaf hij een rondleiding door zijn huis van vier verdiepingen (mét lift!), dat al net zo klopt als zijn letters. En wij maar doen alsof we het heel gewoon vonden, fietsen met Erik. Dat was toen Eden en Spiekermann fuseerden en de medewerkers van beide bedrijven elkaar leerden kennen tijdens een weekend in Berlijn.

officina

En (whoeha) dit jaar kocht Abe óók:

pantone

1 Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Me dull. You smart. That’s just what I needed.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top