Geboren in MCMLXXIV

Mijn broer is vandaag veertig geworden.
Snoei_XL_07jpg

Het lijstje komt uit de kringloop.
Snoei_XL_02

Het ontwerp maakte ik op basis van mijn map verzamelde alfabetten.
Snoei_XL_03

Een sleper noemde de verkoper mijn kwast.
Snoei_XL_05jpg

Practise, practise. Je hoofd moet de eigenschappen van hand, kwast en verf combineren en de opbrengst besturen. Dat duurt even. Doe je het jaren achter elkaar dan bouw je ‘muscle memory’ op en bij mensen met deze ervaring lijkt het wel vanzelf te gaan. De “O” is natuurlijk het moeilijkst, vooral op dit kleine formaat waar de doorsnee van de circel maar net iets groter is dan de lengte van de slepende haren op de kwast.
Snoei_XL_04

Nog zoveel te leren. Filmpjes kijken is inspirerend, maar bij dit type werk is leren doen. Onderweg bots je tegen van alles aan. Hoe smeer ik de verf gelijkmatig in XL zodat je op het glas geen lichte en donkere vlekken krijgt? Hoe krijg ik hoekige eindjes aan de letters in Snoei? Hou je de mahlstick boven of onder je pols? De verticalen strepen in de N moeten linksonder en rechtsboven eigenlijk wat langer. Ik sla het allemaal op.
Snoei_XL_06jpg

1 Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. un empaquetador como el centro del software de ubuntu no estaria mal para mageia aunque la instalacion de software en mandriva tambien es muy facilen fin deseo lo mejor para mageia

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top