Boomkikker Zingt

boomkikker_1

Boomkikker Zingt! is een kinderboek van Carine Fraanje. Het is een Surinaams verhaal, met Surinaamse uitdrukkingen en Surinaamse dieren in de hoofdrol. Olga Willemsen maakte de illustraties, Abe Ontwerp deed de vormgeving.

migado

Themamiddagen op de basisschool
Boomkikker Zingt! gaat natuurlijk over Boomkikker. Hij wil dolgraag leren zingen en oefent de hele dag. Maar wat vinden Toekan en Brulaap daarvan?

Hoe vertel je een vriend dat zijn nieuwe hobby niet voor iedereen even leuk is? En hoe doe je dat zonder je vriend te kwetsen? Boomkikker, Toekan en Brulaap maken mee wat kinderen en volwassenen meemaken. Daarom is het boek behalve als voorleesboek, ook bruikbaar voor leerkrachten die met hun groep sociale vaardigheid-thema’s willen bespreken, bijvoorbeeld een themamiddag over vriendschap, over samenwerken, of over afspraken maken.

Op Nederlandse scholen is Boomkikker Zingt! bovendien geschikt materiaal voor een lesmiddag over de verschillende culturen waarin de kinderen in de groep opgroeien.

Wil je Boomkikker Zingt! (€ 10,00 exclusief verzendkosten) bestellen of meer informatie? Neem contact met Carine Fraanje: carinefraanje@gmail.com

Boomkikker Zingt! is ook te koop in diverse boekwinkels, zoals Diamond Worthy Books in Rotterdam – gespecialiseerd in multi-culturele kinderboeken.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top